Microneedling

Vad är microneedling?

Microneedling är en populär resultatinriktad ansiktsbehandling där man med jobbar med sterila kirurgiska nålar som skapar tusentals mikro kanaler i huden. Detta gör att vi kan slussa ner valt preparat samtidigt som vi sätter igång hudens läkningsprocess. Detta gör att strukturen blir jämnare, huden mer spänstig och kollagen tillverkningen ökar samt fukt intaget ökar med 300% tack vare mikro kanalerna som kan transportera fukten djupare.

Vad kan microneedling behandla?

  • Akne ärr & ärr
  • Slapp hud
  • Keratosis pilaris
  • Rynkor & fina linjer
  • Ytliga blodkärl
  • Pigmenteringar
  • Stora porer
  • Yttorr hud
  • Påsiga & mörka ögon
  • Spänst & lyster

Vad bör man tänka på om man skall göra en microneedling behandling?

Passar microneedling mig?
Om det är din första microneedling rekommenderar jag varmt att komma på en kostnadsfri hudvårds konsultation för att konsultera behandlings upplägget just för dig och dina förväntningar. Beroende på vad du vill åstadkomma med din behandling kan det behövas en kur eller kompletterande hudvård hemma. Det är även bra för mig som hudterapeut att göra en hud analys för en bra bedömning av vilket skick din hud är i.

Innan behandlingen
Innan du kommer på din behandling skall du sluta med aktiva ingredienser i din hudvård såsom AHA-syror, retinoler/A vitamin minst en vecka innan besöket äger rum. Rådfråga gärna med mig via mail eller telefon din nuvarande hudvård hur du skall tänka och göra. Det är viktigt att jag vet vad du använder hemma. Du skall undvika att sola så du bränner huden.

Efter behandlingen
Du kommer få behandlings råd med dig hem efter din microneedling. Där står det tydligt vad som gäller dem 12 första timmarna samt dagarna efter. Hygien är jätte viktigt efter en needling session just för att vi öppnat huden och vi vill inte få ner bakterier där dem inte skall vara.

Vem kan inte göra en microneedling?
Om du har en trasig hudbarriär behöver den byggas upp innan man kan utsätta huden för nya utmaningar. Rådfråga alltid din hudterapeut om du äter mediciner, har speciella hud tillstånd eller vid sjukdomar. Är du gravid skall du vänta med denna behandling och har du ätit medicin för akne skall du vänta 6 månader innan du utsätter huden för yttre påfrestningar.

Vem rekommenderas denna behandling?
Denna behandling gör så mycket så skulle säga att detta är något alla borde prova och uppleva! Super fint att göra 5 dagar innan ett event om man vill se extra fin ut. Vid fukt fattig hud så är denna behandling klockren då vi ökar intaget av fukt med 300%. För dig som har stora porer, ärr eller rynkor du stör dig på så är denna behandlings metod en av dem bästa på marknaden. Behandlingen stärker även upp huden så för dig med ytliga blodkärl funkar det super fint också.

För vem passar en microneedling kur?
För dig som har djupa rynkor, ärr eller stora porer rekommenderas en kur på 5 gånger med en intervall på 4-6 veckor mellan behandlingarna. Du som har ytliga blodkärl eller vill bygga upp din hud rekommenderas även kuren. Att gå en kur ger ett ultimat fint resultat och kollagen stimulationen pågår i huden upp till ett år efter varje behandling. En kur är även bra för dig som ligger i åldern 30-40 för att bibehålla huden i sitt bästa skick. Konsultera gärna med mig vid frågor!

Kur paketet på 5 gånger ligger just nu på 6370kr och i det paketet är det 15% rabatt på styckpriset per behandling inklusive 1 6:e behandling som ingår. Du sparar 2624kr på denna deal.
.